App tegen eenzaamheid voor 50-plussers: Klup

0
565
app tegen eenzaamheid voor 50-plussers: klup

Tegenwoordig is er steeds meer eenzaamheid. Er zijn zo veel mensen, maar we stellen onszelf niet meer zo gemakkelijk open voor elkaar. Ik word wel eens raar aangekeken als ik ‘goedemorgen’ zeg tegen degene naast wie ga zitten in de bus, terwijl je zou denken dat dit iets heel gewoons is. Eerder schreef ik daar al een artikel over.

Eenzaamheid is vooral groot onder ouderen. Volgens het ouderenfonds voelt 1 op de 4 ouderen zich eenzaam. Dit zijn ongeveer 1 miljoen ouderen, een veel te hoog aantal natuurlijk! Sociaal contact is heel belangrijk voor mensen, maar voor veel ouderen is dit moeilijk. Vooral mensen die hun partner zijn verloren, hebben vaak moeite met het opbouwen van een netwerk en persoonlijk contact te hebben met anderen.

Dit was ook het geval voor de vader van Michelle Wolters. Hij kwam er alleen voor te staan en daar had hij het moeilijk mee. Hij voelde zich alleen en wilde graag dingen met andere mensen ondernemen. Dit zette Michelle Wolters aan tot het ontwikkelen van de app ‘Klup’. Ze deed dit samen met Michiel van den Berg. De app ‘Klup’ is een sociale app voor 50-plussers. Via deze app kunnen 50-plussers nieuwe mensen ontmoeten, vrienden worden en leuke activiteiten met elkaar ondernemen.

In deze app kun je invullen waar je woont, hoe oud je bent en wat je leuk vindt om te doen. Aan de hand van deze criteria worden andere gebruikers van de app gekozen. Je kunt vervolgens door deze profielen bladeren en als iemand je leuk of aardig lijkt, kun je diegene een vriendschapsverzoek sturen of diegene uitnodigen voor een activiteit waar je aan mee wilt doen. Er zijn veel verschillende activiteiten die georganiseerd worden door Klup, zoals wandelen, dineren, borrelen op een terras, musea, tentoonstellingen, voorstellingen, boottochtjes en zelfs reizen.

Voor het oprichten van deze app heeft Michelle Wolters de VIVA400 prijs gewonnen in de categorie ‘wereldverbeteraars’. Wat mij betreft helemaal terecht, want er zijn al veel gebruikers van de app die zich nu minder eenzaam voelen! Ik vind dit een heel mooi initiatief en daarom is het goed dat deze app meer bekendheid krijgt. Op de website van Klup kun je een filmpje bekijken over de ervaringen van de gebruikers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here