Peloton vrouwelijke beleggers groeit en heeft meer rendement dan mannen

0
638

Nog altijd zijn het meer mannen dan vrouwen die beleggen, maar de verhouding tussen de genders wordt kleiner. Tussen 2012 en 2017 groeide het aantal vrouwelijke beleggers met bijna 40%. Bedrijven als Unilever, RELX en Wolters Kluwer zijn daarbij relatief populair, terwijl fondsen als KPN, Altice en Gemalto meer mannen trekken. En dat niet alleen: vrouwen halen meer rendement uit de investeringen die ze doen.

Pip
Daarover bericht deze week ook Quote naar aanleiding van een bericht van investeerder Pip Wilson. Mannen zijn overmoedig, zo schrijft zij en nemen daardoor veel meer risisco. Waardoor aan het einde van de rit vrouwen meer overhouden. Tevens doen zij meer aan research. 17% van de vrouwen spit meer dan een maand de boeken door voordat ze ergens instappen tegenover 13% van de mannen.

Meer vrouwen met geld
Het komt door de hogere participatie van vrouwen op de arbeidsmarkt, het stijgende gemiddeld salaris van vrouwen en het feit dat vrouwen vaker in beeld komen als erfgenamen. Onderzoek van BinckBank onder ruim 200.000 beleggingsrekeningen in 2017 bevestigde dit ook. Voorts beleggen rustige: niet alleen plaatsen ze minder orders, ook beleggen ze minder riskant.

Vrouwen meer rendement
En tenslotte: Amerikaanse onderzoeken die naar historische rendementen keken toonden reeds aan dat vrouwen er gemiddeld ‘beter’ van worden dan de mannen. Mannen worden op de beurs dus, zij het nipt, door vrouwen verslagen.

Janneke Willemse van ‘Blondjes Beleggen Beter’ legt bij RTL Z uit waarom dat zo is….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here