Hélène Hendriks wordt als eerste vrouw sportjournalist van het jaar

0
369

Hélène Hendriks is een vrouw met ballen en heeft er ook nog eens een potje goed verstand van. Als er één mannenbastion is binnen de media is dat wel de sportjournalistiek en dan met name de voetballerij. Meestal zijn het sigaren rokende mannen die oeverloos lullen over wel of niet buitenspel. Alleen daarom al was Hélène, toen ik haar voor het eerst zag, een verademing voor mij. Haar nuchtere toon en haar kennis zijn Nederland niet ontgaan. Vanavond werd ze op Papendal gelauwerd tot Sportjournalist van het Jaar. Ze is de eerste vrouw die deze prijs wint……..

Brabantse drieling
Hélène, Claire en Judith Hendriks waren in 1980 voorpaginanieuws. Zij werden namelijk als gezonde drieling geboren. Een sportieve jeugd volgde. Hélène speelde hockey op hoofdklasse-niveau. Ze begon haar journalistieke carrière bij de lokale omroep Brabant10 en NAC TV, het kanaal van de club waar ze fan van is. Ze werd hierna bij Omroep Brabant presentatrice van het programma FC Brabant, waarin alle wedstrijden van de Brabantse Jupiler League clubs werden uitgezonden.

Landelijk
In 2013 maakte Hélène de overstap naar Fox Sports. Daar werkt ze als presentatrice/verslaggeefster van o.a. het samenvattingenprogramma 90 minutes en van FOX Sport Centraal. Sinds medio 2015 is ze iedere zaterdagavond te zien in het programma de Eretribune met Jan Joost van Gangelen. Tevens is ze als een van de weinige vrouwen regelmatig te zien in het televisieprogramma VI. In 2017 was ze regelmatig te zien als tafeldame bij De Wereld Draait Door.

Gekaapt door John de Mol
In 2018 verbond Hendriks zich voor vijf jaar aan Talpa Network. Zij zal voornamelijk het gezicht zijn van de sportprogramma’s bij Veronica. Ook zal ze bij 6 Inside aanschuiven als deskundige. En vanavond schreef dus geschiedenis met het doorbreken van het sportjournalistiek plafond. Namens alle Supervrouwen: gefeliciteerd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here