GLAMOUR lanceert platform voor vrouwelijke artiesten

0
507

Toen brandmanager Wendy van der Jagt van tijdschrift GLAMOUR 3 jaar geleden de kans kreeg om een opleiding tot DJ te volgen, was ze direct om. Het was altijd al een wens van haar. “Na een pittige en intensieve training van een paar maanden kon ik aan de slag en sindsdien heb ik op de coolste events, in clubs en op festivals mogen staan”, vertelt ze op de website van GLAMOUR. Ze is altijd op zoek naar andere en nieuwe nummers. Daarnaast wil Wendy vrouwelijke artiesten een platform bieden.

Geen enkele vrouw
“Het is slecht gesteld met de man-vrouw-verdeling binnen de muziekwereld, er zijn veruit veel meer bekende mannelijke artiesten en DJ’s dan vrouwelijke. En dat terwijl er toch écht genoeg vrouwen zijn die ontzettend goede muziek maken, maar nog niet altijd dezelfde kansen krijgen. Ik vond het dan ook shocking toen ik eind 2018 een overzicht zag van de 25 meest gestreamde Nederlandse artiesten; er stond geen enkele vrouw tussen!

Platform
Daarom is er nu de Glamour’s Top 2000 in het leven geroepen waar alleen maar nummers van vrouwelijke artiesten instaan. De lijst wordt iedere maand aangevuld met o.a. de favoriete nummers van artiesten met wie Glamour samenwerkt, zoals Maan, Famke Louise, Rimon en Ques.

Concert
Op 9 maart geeft DJ Wendy een concert in Paradiso waarvoor nog kaartjes te koop zijn. Op Spotify kun je al haar hitnummers, waaronder die met Ronnie Flex en Josylvio, vinden én haar laatste album Gevonden in Verdwalen. Wendy is voorts ook te volgen op Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here