Google viert Internationale Vrouwendag met een Doodle

0
126

Google viert Internationale Vrouwendag met een inspirerende Google Doodle met daarin quotes van 13 beeldbepalende vrouwen uit de afgelopen 200 jaar. Zo’n Doodle is een aangepast logo dat regelmatig gebruikt wordt door de internetzoekmachine tijdens feestdagen en speciale evenementen zoals Thanksgiving, Kerstmis enz.

Burning Man
De eerste Google Doodle was ter ere van het Burning Man Festival in 1998. Er worden niet alleen statische doodles ontworpen, maar ook dynamische. Ze linken niet naar een resultatenpagina, maar er kan bijvoorbeeld een spel mee gespeeld worden. Zo worden de quotes van de vrouwen in de Vrouwendag Doodle geïllustreerd met werk van internationale kunstenaressen.

Internationale inspiratie
Inspirerende woorden van de Nigeriaanse auteur Chimamanda Adichie, de Chinees Taiwanese schrijfster Sanmao, de Franse novelists George Sand, Russische poeet Marina Tsvetaeva, de Britse schrijster en suffragette Millicent Fawcett, de Brits-Irakese architecte Zaha Hadid, de Brazilliaanse novelist Clarice Lispector, de Indiase boxer Mary Kom, de Indiase diplomate NL Beno Zephine, de Japanse multimedia artieste Yoko Ono, De Duitse schrijfster Emma Herwegh, de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo en de Amerikaanse astronaute en physicus Dr. Mae Jemison.

Hashtag
Daarbij bevat de kleurrijke Doodle ook het woord ‘vrouwen’ in 11 verschillende talen: van Hindi en Engels tot Bengaals en Urdu. Google wil graag dat andere vrouwen inspiratie halen uit de strips en zélf hun verhaal gaan delen met de hashtag #HerStoryOurStory.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here