De 10 beste landen voor vrouwen om te gaan wonen (spoiler: koop een muts)

0
368

Dat Saoedi-Arabië en Afghanistan vreselijk zijn voor vrouwen om te wonen, is genoegzaam bekend. Ook dat Zuid Amerika het hoogste percentage femicide heeft, doet veel vrouwen besluiten daar niet in hun eentje te gaan backpacken. Waar moet je dan wel zijn als het gaat om gendergelijkheid? Vooral de koudeliefhebbers zal het aanspreken. De top 6 bestaat namelijk geheel uit landen die dichter tegen de noordpool aanliggen dan Nederland……

Ga noordwaarts
Zo blijkt uit onderzoek door de appartementenverhuursite Nestpick in 100 landen wereldwijd. Daarbij werd er gepeild naar onder anderen: gelijke rechten voor mannen en vrouwen, gelijke beloning, levensverwachting en educatie. Daarbij wint Noorwegen, op de voet gevolgd door buurland Zweden en Canada.

Nederlandse middelmaat
Nederland doet het met een 16e plek maar middelmatig. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de betrekkelijk grote loonkloof in ons land: namelijk 12,1%. In België is die bijvoorbeeld maar 3,7%. Toch eindigen onze ‘zuiderburen’ nog lager qua ‘vrouwvriendelijk wonen’ dan wij kaaskoppen.

De onderkant
Helemaal onderaan bungelen Nigeria, Ethiopië, Pakistan en Oeganda.

De top 25:
01. Noorwegen
02. Zweden
03. Canada
04. Finland
05. IJsland
06. Denemarken
07. Ierland
08. Slovenië
09. Oostenrijk
10. Estland
11. Duitsland
12. Australië
13. Singapore
14. Zwitserland
15. Frankrijk
16. Nederland
17. Spanje
18. Nieuw-Zeeland
19. Verenigd Koninkrijk
20. België
21. Slowakije
22. Tsjechië
23. Italië
24. Litouwen
25. Portugal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here