Die Frauschaft: hoe het nationale elftal van Duitsland ‘viral’ gaat met dit filmpje

0
237

Ik heb er weinig verstand van: van voetbal. De ballen verstand, zeg maar. Het enige wat mij altijd opvalt is dat de mannelijke topvoetballers behandeld worden als godenzonen en verhandeld worden als klompen puur goud. Hoe anders is dat bij de vrouwen. Ja, toen onze ‘eigen’ Oranje Leeuwinnen in 2017 Europees Kampioen werden (zij wel) kon er een een huldiging af. Maar onvergelijkbaar met bijvoorbeeld de eer die Ajax vorige week te beurt viel……..

Juichen voor het WK
Komende zomer (7 juni t// 7 juli 2019) wordt het WK Voetbal voor vrouwen gespeeld in Frankrijk. Wist je dat? Grote kans van niet, want de berichtgeving erover is nog steeds mager. Dat vinden de vrouwen bij onze oosterburen ook. Niet alleen ‘Der Manschaft’, maar ook ‘Die Frauschaft’ is een elftal dat hun tegenstanders laat sidderen. Zij werden reeds 8X (!!!) Europees kampioen. Edoch: de meeste inwoners van het voetballand bij uitstek weten amper wie hun speelsters zijn.

Seksisme
De voetbalsters strijden dan ook niet alleen tegen hun tegenstanders maar ook tegen deze seksistische achterstelling en tegen vooroordelen in de maatschappij. In onderstaand filmpje, laten ze dat dan ook op humoristische, maar niets aan onduidelijkheid overlatende wijze zien. “Wij hebben geen ballen maar we weten wel hoe we ze moeten gebruiken.” Ik zeg: “genau!”

Viral
Voor de gein roep ik er nog ‘Hup Duitsland’ achteraan, maar dan krijg ik toch een knal voor mijn harses uit onverwachte hoek. Au. Bedoeld als commercial voor en van de hoofdsponsor van ‘Der Frauen-Nationalmannschaft’ is het een flitsende clip geworden. En: binnen een etmaal al over de miljoen views!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here