Poezenpraat: vaginale scheetjes, soa’s of jeuk down under….

0
339

Tijdens hun studie Geneeskunde aan de Rijks Universiteit Groningen waren de vriendinnen Tess & Loes al een vraagbaak voor medestudentes. Zo vertrouwden zij hen op allerlei gebied van het menselijk lichaam hun diepste geheimen toe. Het bleek dat jonge vrouwen hun taboevragen graag bespreken met leeftijdsgenotes. De artsen in spé verzamelden zodoende bijzondere verhalen, true stories, duizenden vragen en eigen ervaringen. Een gescheurd condoom, een paar dagen over tijd, soa’s, onenightstands, wilde nachten en probleemvagina’s? Kortom: Poezenpraat!

Alles kits achter de rits?
En dat is exact de titel die de jonge artsen Tess Wemeijer en Loes Hegeman aan hun zojuist verschenen boek vol met weetjes en antwoorden op vragen van meisjes en vrouwen van nu, gaven. Vergeet bibberende knietjes bij de gynaecoloog en laat alle schaamte varen! ‘Poezenpraat. Alles kids achter de rits?’ neemt de lezeres mee op ontdekkingsreis langs routes waar rode oortjes en wilde fantasieën vaste haltes zijn.

Pff, ik ben niet de enige
Tess Wemeijer (1993) werkt inmiddels als arts op de afdeling chirurgie en Loes Hegeman (1994) op de spoedeisende hulp. Ze nemen geen blad voor de mond. Het boek, dat vanaf heden te koop is, staat bol van lachwekkende feiten, bijzondere (ervarings)verhalen en interessante informatie. Het doel van de auteurs? Na afloop het boek dichtslaan en denken: ‘Zie je wel,ik ben niet de enige!’

De wondere wereld van het vrouwenlichaam
Tess: “Het is algemeen bekend dat vrouwen gecompliceerde wezens zijn. Maar er is een stuk minder bekend over onze vagina. En als wij er al wat over weten, dan is het vaak een taboe om hierover te praten. Dat is zonde!” Zodat vrouwen die graag de bloemetjes buiten zetten, zich ongegeneerd kunnen onderdompelen in de wondere wereld van het vrouwenlichaam en alle vragen die daarbij komen kijken. Schaamte, wat is dat? Loes: “Voor ons is niks meer taboe. Daarom hebben wij onze kennis, ervaringen en visie op gebied van het vrouwelijk lichaam opgeschreven in een taal die begrijpelijk is voor iedereen. Zo kunnen we straks allemaal wat meer ontspannen met deze onderwerpen omgaan.”

Loes Hegeman & Tess Wemeijer:’Poezenpraat’, Uitgeverij Splint Media B.V., €20,00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here