Emma Watson lanceert hulplijnvoor #MeToo – gevallen

0
194

Emma Watson, bekend geworden door haar vertolking van Hermione Granger in de ‘Harry Potter’-serie, zet zich sinds een aantal jaren in voor gendergelijkheid. Haar actie #HeForShe was een groot succes. Nu wil ze vrouwen aanmoedigen om hun rechten op de werkvloer te kennen. Ze startte daarvoor een telefonische advieslijn voor werknemers die te maken hebben met seksisme en/of ongewenste intimiteiten…….

Weet dat je in je recht staat
Weet wat je rechten zijn als je te maken krijgt met seksuele intimidatie op je werk. Met die boodschap lanceert Emma Watson een speciale hulplijn die vrouwen gratis van advies voorziet. Ongeveer de helft van de vrouwen krijgt tijdens haar carrière te maken met (een vorm van) seksuele intimidatie, zo blijkt uit Brits onderzoek.

De enige
Watson vindt het ‘onthutsend’ dat deze service vooralsnog ‘de enige in zijn soort’ is. Met de gratis hulpdienst wil de Harry Potter-actrice het makkelijker maken voor vrouwen om juridisch advies in te winnen over hoe ze hun werkgever en de persoon die hen lastig valt, ter verantwoording kan roepen.

#METOO
De hulplijn is vooralsnog alleen toegankelijk vanuit Engeland en Wales. Het initiatief werd gefinancierd door donaties van het publiek, waaronder Emma zelf die 1 miljoen Britse ponden doneerde en actief is voor #TIMESUP. Deze organisatie werd opgezet in het kader van #MeToo door ruim 300 actrices, scriptschrijvers en regisseurs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here