Doutzen Kroes ondertekent petitie tegen seksueel wangedrag bij Victoria’s Secret

0
176

Een nieuw en belangrijk hoofdstuk binnen #MeToo. Doutzen Kroes heeft haar oude werkgever ‘Victoria’s Secret’ opgeroepen iets te doen tegen seksuele intimidatie. Het Nederlandse topmodel is een van de tientallen die de petitie ondertekende, waarin staat dat het beroemde lingeriemerk een cruciale rol kan spelen in de oplossing van het probleem. Dit nieuws volgt vlak na het vertrek van de marketingmanager van het lingeriemerk Ed Razek gisteren.

Epstein
De petitie is een initiatief van Model Alliance, een non-profitorganisatie die de belangen van modellen vertegenwoordigt. In de bijhorende brief, die het thema #Time4RESPECT heeft, waarin het vooral over seksuele intimidatie gaat binnen Victoria’s Secret, worden onder andere de banden met Jeffrey Epstein aangehaald. Hij is een inmiddels veroordeelde zedendelinquent die goed bevriend is met Leslie Wexner, de CEO van L Brands, het moederbedrijf waaronder het Amerikaanse lingeriemerk valt.

Misbruik door fotografen
Ook worden verschillende fotografen genoemd zoals Timur Emek, David Bellemere en Greg Kadel die nauw samenwerken met het merk en in het verleden werden beticht van seksueel wangedrag. In de petitie staat te lezen dat het ‘verontrustend is dat deze mannen hun werkrelaties lijken te gebruiken om modellen voor het lingerielabel te lokken en misbruiken’.

Alliance
‘Wij staan achter deze moedige vrouwen. Het breekt ons hart om deze verhalen te blijven horen. We kunnen en moeten het beter doen”, aldus het statement van Model Alliance. Het merk kan al enkele tijd rekenen op kritiek, onder meer vanwege het nagestreefde schoonheidsideaal en gebrek aan diversiteit op hun catwalk. De bekende jaarlijkse lingerieshow is inmiddels geschrapt.

Klinkende namen
Ook Doutzen’s collega’s Christy Turlington, Carolyn Murphy, Edie Campbell, Gemma Ward, Iska Lawrence, Karen Elson en Milla Jovovich ondertekenden de petitie. Het bekende Nederlandse fotografenduo Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin heeft ingestemd met de inhoud ervan. Samen roepen de CEO van het bedrijf, John Mehas, op om serieuze stappen te ondernemen om seksueel wangedrag op zijn werkvloer tegen te gaan.

Geen angels dit jaar
Vorige week werd bekend dat de jaarlijkse, peperdure show van Victoria’s Secret dit jaar niet doorgaat. Model Shanina Shaik verklapte dat in een interview met de Australische Daily Telegraph. Shanina was zelf meerdere malen een van de ‘Angels’. Victoria’s Secret kreeg de laatste tijd uit verschillende hoeken commentaar dat het door hen gepresenteerde schoonheidsideaal te eenzijdig is. In mei liet het merk al weten dat de lingerieshow niet meer op televisie zou komen. Ook zei Les Wexner dat de shows niet meer van deze tijd zijn. De verkoopcijfers dalen ook al een tijdlang flink en verschillende winkelfilialen sloten de deuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here