#MeToo krijgt nog grimmiger gezicht met zelfmoord Epstein

0
733

Er kwamen al heel wat ‘lijken uit de kast’ sinds #MeToo, de 4e feministische golf, losbarstte in het najaar van 2017. Harvey Weinstein, Roy Price, James Toback en Kevin Spacey zijn slecht enkele van de Hollywood-namen wiens koppen rolden. Dat is nu in heel letterlijke zin gebeurd met de Amerikaanse zakenman en miljardair Jeffrey Weinstein (66). Die werd begin juli opgepakt wegens overvloedige beschuldigingen van seksueel misbruik en vrouwenhandel en zat sindsdien vast. Vorige week zou hij in zijn cel een poging tot zelfdoding hebben ondernomen. Gisteren opnieuw en deze keer was het een geslaagde. Alhoewel veel Amerikanen twijfelen of het wel echt om suicide gaat……………

Zelfmoordregime
De Amerikaanse minister van Justitie William Barr beveelt in elk geval al een grondig onderzoek. Hoewel hij eind juli met verwondingen gevonden is in zijn cel, stond Epstein toch niet meer onder extra bewaking. Een ‘zelfmoordregime’ houdt in dat een cipier om de 15 minuten de gevangene controleert. Waarom hij niet meer extra in het oog werd gehouden, is niet duidelijk. “Zijn dood roept serieuze vragen op die moeten worden beantwoord” aldus minister Barr.

Hoe dan?
‘Ervaringsdeskundigen’ die in dezelfde gevangenis vertoefden als Epstein hebben al laten weten dat los van bewakingscamera’s het schier onmogelijk is jezelf daar te verhangen of anderszins van het leven te beroven. “Het is bijna 2,70 meter van de vloer tot aan het plafond en er is niets waar je iets aan kunt vastbinden. Ja beddenlakens, maar die lijken wel van papier. Die zijn niet sterk genoeg. Hij woog 90 kilo het kan gewoon niet”, aldus 1 van hen in de New York Post. “Het bed kan niet worden verplaatst, er is geen lamp waar je iets aan vast kunt maken en er zijn geen uitstekende delen. En als je een brief wil schrijven, krijg je een rubberen pen. Niets hards of van metaal.”

Het komt voor velen goed uit
De New Yorkse burgemeester Bill de Blasio vindt dat de dood van Epstein ‘veel te gelegen komt’. “Wat velen willen weten, is wat hij wist”, insinueert hij. “Hoeveel miljonairs en miljardairs waren bij zijn illegale activiteiten betrokken? Die informatie is niet met Epstein gestorven. Dat moet ook onderzocht worden.” Er doen inmiddels in en buiten de VS allerlei complottheoriën de ronde. Uiteraard vanuit de angst dat Epstein zijn geheimen en de namen van andere misbruikers van minderjarigen nu mee zal nemen in zijn graf.

Recidivist
Reeds in 2008 werd Epstein schuldig bevonden aan prostitutie-bezigheden waarbij minderjarigen betrokken waren, waarvoor hij werd veroordeeld tot 18 maanden cel. Hij zat 13 maanden, maar alleen ‘s nachts, want overdag mocht hij gewoon aan het werk op zijn eigen kantoor. Waaraan hij dat privilege te danken had is duister. En Epstein ging na zijn vrijlating dus gewoon op de oude misdadige voet verder. Overigens is ook altijd onduidelijk geweest waar en hoe hij zijn beoogde zakenkapitaal bijeen sprokkelde. Maar helaas: er gingen niet op tijd alarmbellen af.

Minderjarigen
Epstein heeft slim getracht anderen ‘medeplichtig’ te krijgen. Tientallen Hollywoodsterren, academici en politici liet hij ‘meegenieten’ van zijn luxeleven. Of dat incluis minderjarige meisjes was, moet nog aangetoond worden. Maar het zijn niet de eerste de besten. Zo had Epstein contacten met huidig president Trump, voormalig president Bill Clinton, de Britse ex-premier Tony Blair, zakenman Richard Branson, de Britse prins Andrew en vele andere prominenten. Uiteraard hebben genoemde mannen inmiddels allemaal met klem laten weten niks van seksfeestjes en vrouwenhandel af te weten om vooral niet zelf ook in een #MeToo-affaire te belanden.

Menselijke broedfarm
Epsteins dood volgt een dag nadat gerechtsdocumenten waren vrijgegeven. Daarin wordt namelijk onder meer gesuggereerd dat mensen uit zijn kennissenkring deelnamen aan deze ‘massagesessies’ door minderjarige meisjes. En dan is er nog het verhaal over Epstein die bezig was om een eiland aan te schaffen, waar hij vruchtbare vrouwen wilde gaan ‘houden’ om ze allemaal met zijn zaad te insemineren en zodoende het menselijk ras te verbeteren. Ook zou hij op deze wijze onsterfelijk worden door zijn DNA te verspreiden onder mooie jonge vrouwen. Een scenario dat past in het rijtje van gruwelijke films als ‘The Handsmaid’s Tale’, ‘Mary Briant’. etc. Tenslotte zou Epstein van plan zijn geweest zich te laten invriezen, zodat latere generaties ook nog iets aan hem hadden. Het lijkt mij sterk  dat wens van een totaal verknipt en gevaarlijk mens nog in vervulling gaat, nu hij dood in zijn cel is aangetroffen.

Jennifer Araoz
Slachtoffers reageren teleurgesteld dat Jeffrey Epstein niet meer terecht zal staan en hopen dat hun vragen nog beantwoord zullen worden. “Epstein is er niet meer, maar het recht moet wel zegevieren”, aldus Jennifer Araoz. Zij is een van de vermeende slachtoffers en was één van degenen die de Epstein-affaire in een versnelling bracht, o.a. door een interview op NBC. (zie video onderaan) De nu 32-jarige vrouw zegt dat de miljardair haar verkrachtte toen ze 15 jaar was. “Ik hoop dat de autoriteiten de medeplichtigen zullen vervolgen.” Verschillende advocaten van andere slachtoffers roepen eveneens op om het onderzoek naar Epsteins misdaden voort te zetten. We hopen dus maar dat er nog meer moedige vrouwen zijn die net als Jennifer Araoz hun mond open zullen doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here