Vrouwen solidair met prostaatkanker: ze laten een maand lang hun snor staan

0
188

Nadat we oktober (bijna) gehad hebben als maand waarin borstkanker centraal staat, volgt traditiegetrouw Movember. Deze woordspeling slaat op de M van moustache en dient om aandacht te vragen voor prostaatkanker. Daarom laten vele heren in november het haar op de bovenlip welig tieren. Nieuw is dat dit jaar ook vrouwen solidair zijn met dit thema………..

Toef
Scheermesjesfabrikant BILLY snijdt in eigen vlees door al geruime tijd campagnes te voeren waarin duidelijk moet worden dat de aan alle kanten gladgeschoren vrouw op het einde van een trend loopt. Er is niets mis is met een toef oksel- of schaamhaar bij vrouwen. Ze waren dan ook de eerste om een videocampagne de wereld in te sturen waarin beenhaar bij vrouwen te zien was.

Moustache
Echter: de behaarde bovenlip bleef tot nu toe taboe. Maar nu roept het merk vrouwen op om eveneens een maand lang hun gezichtsbeharing te laten gaan. De video van Billie wijst erop dat veel vrouwen er heel wat voor over hebben om snorvrij door het leven te gaan: waxen, epileren, scheren en laseren. “Van alle plekken waar vrouwen haar hebben, blijft de bovenlip onbesproken”, aldus Georgina Gooley, mede-oprichtster van BILLY. “We zijn blij dat we de snor nu in de schijnwerpers kunnen zetten in onze laatste campagne.”

Januhairy
En dan is het nog maar even en het is #Januhairy. Wereldwijd laten vrouwen weten en zien dat het stigma op hun lichaamshaar maar eens klaar moet zijn en dus gaat in januari het scheermes ook al onderin het badkamerkastje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here