7 op de 10 vrouwen kan een autoband niet zelf verwisselen

Behalve ontspannen geeft vakantie ook een heleboel soorten stress. Zo is daar auto-stress. Bijna alle Nederlanders treffen voorzorgsmaatregelen, maar bijna de helft (47%) van alle Nederlanders weet niet weet hoe een band te verwisselen, blijkt uit onderzoek van AutoScout24.nl.

Vrouwen kunnen dat heel traditioneel (72%) aanzienlijk minder vaak dan mannen (21%). Ook heeft 18% van de Nederlanders met panne weleens een vreemde om hulp moeten vragen omdat ze er zelf niet uit kwamen. Aan de andere kant weet driekwart (72%) gelukkig wel wat zij moeten doen wanneer zij met de auto te water raken.

Met een volgeladen auto over de Franse Péage rijden, drukke kinderen op de achterbank, een vouwwagen of caravan achter de auto; niet alle Nederlanders voelen zich altijd even zeker op de buitenlandse wegen. Zo vinden vrouwen het stressvol om in de bergen te rijden (72%) en ook houden zij er niet van om links te rijden (69%).

Jurgen Vugts, Managing Director AutoScout24: “Niemand wil uiteraard tijdens de autovakantie met pech langs de weg komen te staan in het buitenland. Het is goed om te zien dat Nederlanders uitgebreide voorzorgsmaatregelen nemen. Zo is het is heel verstandig om de auto een beurt te geven bij de garage voor vertrek, de autoverzekering nog even te controleren en te zorgen dat alle verplichte items in de auto liggen om boetes te voorkomen. Het valt me wel tegen dat de helft van de Nederlanders nog wel een opfriscursus zelfredzaamheid kan gebruiken als het aankomt op het vervangen van een autoband.”

Onderstaande mevrouw in het filmpje is er anders wel lenig genoeg voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *