Aftellen naar zaterdag: de aftrap van het EK Voetbal

Het koninklijk paar zal er aanstaande zondag bij zijn, wanneer de openingswedstrijd van het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen gespeeld wordt. In stadion Galgenwaard in Utrecht speelt het Nederlands elftal om 18:00 uur tegen Noorwegen.

Het UEFA Women’s EURO 2017 wordt georganiseerd namens de Europese voetbalbond UEFA. Nederland organiseert voor de eerste keer dit toernooi, dat met 16 deelnemers het grootste EK voetbal voor vrouwen is tot nu toe.

De Oranje Leeuwinnen willen geen doelstelling uitspreken voor hun 3e EK. In 2009 behaalden ze als debutant verrassend de halve finales, 4 jaar later liep het toernooi in Zweden uit op een deceptie. De nationale ploeg vloog er al in de groepsfase uit, zonder een doelpunt te hebben gemaakt.

“Duitsland is al jarenlang de nummer 1, Noorwegen heeft het EK 2x gewonnen en Zweden 1x. Statistisch gezien is de kans heel klein dat wij Europees kampioen worden”, aldus bondscoach Sarina Wiegman in het AD. “Maar we gaan er wel voor. Natuurlijk denken we niet dat we zomaar even de finale gaan winnen, daar gaat een heel traject aan vooraf. Ons eerste doel is de poulefase doorkomen. We willen wedstrijden winnen, zoveel mogelijk. En waar het eindigt, zien we dan wel.”

Naast Utrecht worden ook in Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam en Tilburg wedstrijden gespeeld. Het Nederlands elftal speelt op 20 juli tegen Denemarken en op 24 juli tegen België. De finale van het EK Voetbal voor vrouwen wordt gespeeld op zondag 6 augustus in Enschede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *