China heeft de meeste miljardaires

In de zogenoemde ‘Club van Negen Nullen’ staat China op de eerste plek met 609 miljardairs, gevolgd door de Verenigde Staten met 552 en Duitsland met 109 superrijken. Zo blijkt uit het Hurun Report van Rupert Hoogewerf. “Er zijn momenteel meer vrouwelijke miljardairs dan ooit . Er is wel 1 grote ‘maar’: ze komen slechts uit 12 landen.”

Het gaat dan om China 56 vrouwelijke ondernemers die zich miljardair mogen noemen, gevolgd door de Verenigde Staten (15) en het Verenigd Koninkrijk (8). De andere zijn Singapore, Spanje, Brazilië, Nigeria, Italië, India, Duitsland, Denemarken en Australië, die allen 1 vrouw met 9 nullen op haar bankrekening huisvesten.

Vastgoedkoningin van Peking, Chen Lihua (76) is de succesvolste ‘self made woman’ ter wereld met een vermogen van $ 7,2 miljard. Zhou Qunfei (47), CEO van Lens Technology dat gespecialiseerd is in touchscreens voor smartphones en tablets, staat op 2 met $ 6 miljard. Ze was in 2015 nog de rijkste onderneemster ter wereld nadat haar bedrijf naar de beurs trok. De Chinese Zhou Hongwen staat op 3 met een vermogen van $ 5,5 miljard. De eerste niet-Chinese is de Britse Tina Green, samen met haar man aan het hoofd van retailbedrijf Arcadia (o.a. Topshop en Marks & Spencer) met $ 5,5 miljard in the pocket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *