Eerste vrouwelijke minister van BuZa in Zuid Korea wacht belangrijke taak

Zuid-Korea heeft voor het eerst een vrouw aan het hoofd geplaatst van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens analisten gaat het om een erg belangrijke functie nu de spanning met buurland Noord-Korea alsmaar oploopt. De 62-jarige Kang Kyung-Wha was jarenlang actief bij het Hoge Commissariaat voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties. Dit jaar werd ze adviseur bij VN-secretaris-generaal Antonio Guterres.

Een unicum is het niet voor het land. Van 2013 tot en met afgelopen maart was de president een vrouw, namelijk Park Geun-hye

Haar opvolger, Moon Jae-In, benoemde Kang Kyung-Wha dit weekend tot dé vrouw op BuZa Deze benoeming komt 2 weken voor hij naar de Verenigde Staten afreist voor zijn eerste bezoek aan de VS.

De spanning op het Koreaanse schiereiland is de voorbije maanden opgelopen, onder meer door de toenemende dreiging die van het Noord-Koreaanse nucleair en ballistisch raketprogramma uitgaat. Bij zijn aantreden vorige maand uitte de linksliberale president Moon de wens om de relaties met het communistische noorden te verbeteren. Hij wil Noord-Korea meetrekken bij een eventuele kandidatuur van het WK Voetbal in 2030 en hoopt zo vrede in de regio te promoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *