Er worden zelfs baby’tjes vernoemd naar Angela Merkel

Een paar dat 2 jaar geleden voor de oorlog in Syrië naar Duitsland vluchtte, heeft hun pasgeboren dochtertje de naam van de Duitse bondskanselier gegeven. Angela Merkel Muhammed werd op 16 augustus geboren, zo deelde de woordvoerster van het Sint-Franciscusziekenhuis in Munster vandaag mee.

Het stel vernoemde zijn kind naar Merkel uit dankbaarheid omdat de Duitse regeringsleidster in september 2015 de grenzen openzette om vluchtelingen uit het Midden-Oosten en Afrika op te vangen. “Angela is de voornaam en Merkel de tweede voornaam van het kind”, zei de woordvoerster. Het gezin, dat nu 5 kinderen telt, reisde ongeveer twee jaar geleden naar Duitsland.

Het is niet de eerste vernoeming. Op 2 februari 2015 werd er ook al een Angela Merkel geboren. Zo dankbaar was de Ghanese vluchteling Ophelya Ade dat ze in Duitsland mocht blijven en een verblijfsvergunning voor tenminste 3 jaar kreeg.

Duitsland hanteert strenge regels qua naamgeving. Zo kunnen achternamen niet als voornaam gebruikt worden. Een gemeentewoordvoerder kon niet uitleggen waarom Angela Merkel wél als complete voornaam is toegestaan. Om ook maar eens wat luchtig vluchtelingennieuws te hebben tussen al het zware, haatvolle en dramatische.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *