Expeditie Gender Gap van Petra Grijzen en Marlise Hamaker

Het begon afgelopen oktober met de mini-staking van Petra Grijzen tijdens het programma ‘Spitsuur’ op BNR Nieuwsradio om op een originele manier aandacht te vragen voor de loonkloof. Er kwamen veel reacties hierop van zowel vrouwen als mannen.

Petra: “Vrouwen vertelden ons dat ze erachter waren gekomen dat ze minder verdienden dan hun mannelijke collega’s, en ze vertelden ons over seksisme op de werkvloer. Ook hoorden we hoorden van bedrijven dat ze dit onderwerp heel serieus nemen en het proberen aan te pakken. Voldoende materiaal voor een journalistiek verhaal.”

Petra en haar eindredacteur Marlise Hamaker gingen er zelf ook steeds meer over praten. Zo ontstond het idee van ‘Expeditie Gender Gap in een podcast, een vorm waarbij je journalistiek, radio maken en ook het persoonlijke goed kunt combineren”, aldus Petra. Marlise: “De podcast bevat gesprekken tussen Petra en mij, maar ook gesprekken met anderen, zoals hoogleraar aan de Universiteit Utrecht Belle Derks, die veel onderzoek doet naar gender discriminatie.”

Vanaf heden online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *