Het feest kan beginnen: de Oranje Leeuwinnen hebben ‘m binnen!

In een zinderende finale tegen Denemarken heeft het Nederlands Elftal Vrouwen laten zien wat zij waard zijn. Dat wat de mannen in 1988 voor het laatst voor elkaar kregen, hebben nu hun vrouwelijke collega’s gedaan: de titel van Europees Kampioen gekaapt!

In de 6e minuut van de wedstrijd hield alles wat Oranje was in het stadion van Enschede de adem in, want Denemarken scoorde de eerst goal uit een strafschop. Maar de adrenaline van de Nederlandse voetbalsters ging stromen en 4 minuten later scoorde Vivianne Miedema de gelijkmaker.

In de 27ste minuut alweer gevolgd door het volgende punt: Lieke Martens schoot vanaf 20 meter raak. 3-1 dus. De Deense vrouwen vochten zich terug en dankzij een doelpunt van Pernille Harder gingen de ploegen met 2-2 de rust in.

Maar het bleef enerverend. 6 minuten na de hervatting mzette aanvoerder Sherida Spitse de Leeuwinnen weer op voorsprong. 2 minuten voor het fluitsignaal voor het einde deed Vivianne Miedema de slagroom op de pudding: Nederland is Europees kampioen met 4-2. Wat een Supervrouwen! Laat die kurken maar knallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *