Frank Evenblij & Erik Dijkstra duiken in het succes van de vrouwelijke topsporters

Het VARA-programma ‘Bureau Sport’ van de voormalige Jakhalzen Frank Evenblij & Erik Dijkstra focust zich in het nieuwe seizoen op de vrouwentopsport.

Directe aanleiding is het het Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal dat deze zomer in Nederland plaatsvindt. Maar ook het feit dat de laatste jaren vooral veel Nederlandse sportvrouwen succesvol zijn, zoals zwemster Ranomi Kromowidjojo, atlete Dafne Schippers en zeilster Marit Bouwmeester.

In het onderdeel ‘The Battle of the Sexes’ strijden sportvrouwen tegen sportmannen. Zo zwemt Ranomi Kromowidjojo, 3-voudig Olympisch kampioen, tegen haar vriend en Olympisch kampioen Ferry Weertman. Verder licht het programma iedere aflevering een sportster uit die vertelt over haar lichaam.

Daarnaast bespreekt een vrouwenpanel bestaande uit zwemster Femke Heemskerk, oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo en Oranje-voetbalster Merel van Dongen wekelijks een vooroordeel uit de vrouwensport.

‘Bureau Sport’ was in 2016 voor het laatst te zien op televisie, onder de naam Bureau Rio. Sinds begin 2017 is het een vast onderdeel van de vrijdaguitzending van Radio 1-programma ‘De Nieuws BV’.

De 5 delige special over vrouwelijke topsporters start aanstaande vrijdag 16 juni 2017 om 20:25 uur bij de VARA op NPO3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *