Hoogopgeleide vrouwen 65+ zetten het op een zuipen

De kop hierboven doet je ~of je wilt of niet~ direct denken aan scenes uit ‘Absolutely Fabulous‘. Ik moest ook denken aan een post op de website PostSecret, waarin 1 van de anonieme schrijvers bekent dat zij denkt een leuker persoon te zijn in een continuë lichte staat van beschonkenheid. Zou dat het zijn?

Feit is dat uit een vandaag gepubliceerd onderzoek blijkt dat mannen weliswaar in alle rangen en standen van de wereld meer drinken, maar dat hoogopgeleide vrouwen van 65+, als ze alcohol nuttigen, vaker overmatige drinkers zijn. Het gaat om de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor van het CBS, het RIVM en het Trimbos-Instituut.

De gehanteerde norm daarbij is: een man drinkt overmatig als hij meer dan 3 alcoholische versnaperingen per dag neemt en bij een vrouw is dat meer dan 2. Hoe hoger de leeftijd is bij vrouwen, hoe vaker er sprake is van overmatig drinken. Oeps, hips: dat wordt nog wat.

Een verklaring voor het verschil tussen de seksen zou kunnen zijn dat vrouwen gemiddeld ouder worden dan mannen. Ze zijn ook vaker tot op hogere leeftijd gezond. Dat geldt voor hogeropgeleiden in het algemeen. Zij worden tevens ouder en drinken meer dan de lageropgeleiden, zeker als ze ‘op leeftijd’ zijn. Er hoeft de volgende ochtend immers niet meer zoveel gepresteerd te worden als voorheen….

Ik eindig met een favoriet van me. Van de (helaas door ‘the booze’) veel te jong overleden) Amy Winehouse: the rehab is ook geen geintje! Belabberde beeldkwaliteit, edoch…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *