Ingrid de Graaf van AEGON is ‘De Topvrouw van 2017’

Vanavond is, zoals traditioneel is eind september ‘De Topvrouw van het Jaar’ bekend gemaakt. Ingrid de Graaf, directielid van verzekeraar Aegon Nederland, is de opvolgster van Ingrid Thijssen, bestuursvoorzitter bij energiebedrijf Alliander.

Ingrid kreeg de onderscheiding vanavond op een bijeenkomst in De Hallen Studio’s in Amsterdamvan met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en ambtenaren. Ingrid de Graaf (47) trad op 1 mei in dienst bij Aegon als voorzitter Particulier en lid van de statutaire directie. Ze kwam over van Delta Lloyd waar ze ruim 17 jaar verschillende functies vervulde. Ze was bij die verzekeraar vanaf mei 2014 lid van de raad van bestuur en vertrok voordat het bedrijf zou opgaan in NN Group.

Er waren 10 topvrouwen uit de corporate business genomineerd. In de laatste ronde bleef Ingrid de Graaf over met Petra van Hoeken van de Rabobank en Marjan van Rintel van de NS. Zij moesten de 5-koppige jury met een presentatie overtuigen.

Daarbij kwam de Aegon-vrouw als sterkste naar voren. Volgens de jury omdat zij niet de nadruk legt op zichzelf, maar op de betekenis die haar rol in de directie heeft in de samenleving. “Daarmee toont zij haar lef en dapperheid. Als rolmodel kan zij een inspirerend voorbeeld zijn voor jonge vrouwen en mannen.”

Ook werd een Young Talent 2017 aangewezen. Deze aanmoedigingsprijs voor vrouwen tot en met 30 jaar ging naar Disa Jironet Loewe, officier van justitie in opleiding bij het Openbaar Ministerie.

De Topvrouw van corporate Nederland werd voor de 13e keer gekozen. De stichting wil vrouwelijk talent er de kans mee geven zich te laten zien als rolmodel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *