J.K. Rowling na 10 jaar terug als nr 1 verdienende auteur

Harry Potter is nog altijd in ons leven en dat allemaal door J.K. Rowling. Wie kent niet het verhaal dat ze, 20 jaar geleden, haar initialen moest gebruiken in plaats van haar voornaam ‘Joanne’ om een uitvinder bereid te vinden haar geesteskind op de markt te brengen? De 52-jarige Britse is een regelmatige twitteraar en spreekt veel over haar populaire boekenreeks. Ze keerde de laatste jaren ook zo goed als terug naar Harry Potter met tal van projecten.

In 2016 was er het toneelstuk ‘Harry Potter and the Cursed Child’ waarvan niet veel later ook een boek uitkwam. Ook haar boek ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’, dat zich afspeelt in de wereld van Harry Potter, werd verfilmd. In 2016 kwam de spin-off met acteur Eddie Redmayne uit in de cinema.

Het is dus niet verwonderlijk dat J.K. Rowling na 10 jaar terug is op de Forbes-lijst van bestbetaalde auteurs. Ze verdiende het afgelopen jaar maar liefst 80 miljoen euro. Tijdens een interview met CNN onthulde J.K. dat ze nog een sprookjesachtig script heeft. Ze is er niet zeker van dat het ooit gepubliceerd zal worden en een van de redenen daarvoor is dat ze het niet in haar computer heeft staan. De tekst staat neergepend op… een jurk.

“Toen ik 50 werd, gaf ik een feestje. Het thema was ‘kom verkleed als je grootste nachtmerrie’. De mijne is een kwijtgeraakt manuscript en ik heb dat ‘boek’ toen grotendeels op mijn jurk geschreven. Ik weet niet of het ooit uitgebracht zal worden, maar het hangt in ieder geval in mijn kast.”

Interviewster Christiane Amanpour vroeg haar ook naar het initialen-verhaal. “Dat was een voorstel van de uitgeverij. Ze wilden zowel jongens als meisjes aantrekken, en vroegen of ze mijn initialen mochten gebruiken. Eigenlijk probeerden ze mijn geslacht te verbergen, maar dat heeft maar 3 seconden geduurd uiteindelijk. Harry Potter won een prijs, en toen wist iedereen wie ik was.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *