Maya Meijer-Bergmans gaat Paleis Soestdijk ombouwen tot luxe horeca

Binnenkort kun je overnachten in een van de kamers van het paleis van Juliana & Bernhard. Er wordt gezegd dat ze ieder zo hun eigen vleugel hadden. Vandaag werd bekend gemaakt dat het omgetoverd wordt tot een hotel en openbaar landgoed met restaurants en slaapverblijven.

Het paleis wacht al sinds de dood hun bewoners in 2004 op een nieuwe bestemming en is behoorlijk in verval geraakt. Ontwikkelaar en hoogste bieder is drs. Maya Meijer-Bergmans. Zij is een succesvol zakenvrouw en zag in de jaren ’90 potentie in de verwaarloosde gebouwen op het Amsterdamse Westergasterrein. Zij bouwde dit uit tot een van de bekendste culturele hotspots van Amsterdam met onder andere restaurants, culturele instellingen en tv-studio’s.

Meijer-Bergmans (73), die ook een reputatie geniet als fondsenwerver voor goede doelen noemt haar nieuwe uitdaging ‘een complexe opdracht’. Het paleis en de tuinen van Soestdijk veranderen niet, maar elders op het landgoed moet ruimte zijn voor evenementen, horeca en hotels. Ook aan de overzijde van Soestdijk komt horeca, onder meer in de Koninklijke Stallen. Een groot deel van het nu nog afgesloten bosgebied wordt voor iedereen toegankelijk. Op het terrein van de voormalige kazerne van de marechaussee komen 65 huizen. De voltooiing van alle plannen gaat 10 tot 15 jaar duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *