Monumentenfotograaf maakt nu portretten van monumentale vrouwen

Monumentenfotograaf Léontine van Geffen kreeg regelmatig de vraag of ze ook portretten kon maken. “Ik zei altijd ‘nee’ en stuurde ze door naar anderen. Op een gegeven moment heb ik ‘ja’ gezegd met de gedachte: ‘misschien ga ik het wel leuk vinden’.”

Ze koos er bewust voor om zich te focussen op vrouwen. “Ik volg niet regelmatig het nieuws, daar word ik onrustig van. Maar ik ben me er wel van bewust dat we het heel goed hebben in Nederland, met alle vrijheden die we als vrouwen hebben. Het is belangrijk dat we dit koesteren. Als vrouwen hebben we een belangrijk aandeel in de maatschappij. Dit kunnen grote en kleine dingen zijn, dat maakt niet uit. Er zijn voldoende vrouwen die mooie bijdragen leveren in hun omgeving en hen wilde ik graag in beeld brengen.”

‘Powervrouwen in beeld’ is aldus en via crowdfunding gerealiseerd. Daarin komen 23 vrouwen in beeld én aan het woord, die elk op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de maatschappij.”Ik ben er een half jaar lang heel actief mee bezig geweest. Het is een magisch moment, nu het boek er is. Het is een fijne gedachte dat ik met mijn boek andere vrouwen kan helpen, in dit geval jonge meisjes, via ‘Free a Girl‘.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *