Gabrielle ‘Coco Chanel inspireert Kristen Stewart

Wie Chanel zegt, zegt Coco, maar dit jaar wil het Franse modehuis de échte voornaam van de iconische ontwerpster weer laten klinken: Gabrielle Chanel. (1883-1971). Exact een eeuw geleden in 1917 ging zij in business.

Ze is de enige modeontwerper op de Time Magazine lijst met de meest invloedrijke personen van de 20ste eeuw. Om de founder van het merk met het bekendste logo ter wereld te eren, maakte creatief directeur Karl Lagerfeld van 2017 het jaar van Gabrielle. Hij bedacht zelf reeds de handtas Gabrielle die vanaf dit voorjaar een reuze hebbeding zal zijn en het modehuis zal in de herfst ook de geur Gabrielle Chanel lanceren.

Daarnaast wordt is er een 4-delige documentaire. Haar rebelse, passionele natuur, haar allure en haar drang naar vrijheid waren immers niet alleen eigen aan de persoon Gabrielle, maar schemerde ook door in haar ontwerpen. Zij was de vrouw die andere vrouwen de broek aandeed, hun haar deed afknippen, maar ook en vooral predikte dat stijlgevoel en klasse vooral met uitstraling te maken hebben.

Voor Chanel is ‘Gabrielle’ dan ook meer dan de naam van de oprichtster: het is een aanmoediging voor alle vrouwen om vertrouwen te hebben in wie ze zijn en te luisteren naar hun eigen stem om dromen en ambities waar te maken. “Plus que Coco, la créatrice, c’est Gabrielle, la femme, qui est au coeur de l’histoire de Chanel.” Kristen Stewart is hun nieuwe uithangbord: een sterke vrouw, geen bloemetjesjurken, geen hoeden met een complete fruitschaal erop, maar juist met de geest van Gabrielle: sterk, eigenzinnig en niet bang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *