Mustread: Cookart

We krijgen regelmatig boeken opgestuurd naar onze redactie en daar zijn wij heel blij mee: extra exposure voor vrouwelijke auteurs, mooie informatie en een leuke winactie voor de lezers van onze blog (dat doen we 4x per jaar dus hou het in de gaten).

Mijn eerste reactie over dit boek was: “Oh nee, alweer een kookboek!”. Nu ben ik dol op koken en bakken dus lees ik graag kookboeken. Maar juist omdat ik er al zoveel gelezen heb moet een kookboek inmiddels wel echt iets speciaals zijn wil ik er enthousiast over worden…

Ik ben enthousiast!
Allereerst ziet het boek er schitterend uit. Mooie papier mooie kaft maar toch leg je het makkelijk plat op het aanrecht (niet onbelangrijk voor een kookboek). Bij ieder gerecht/activiteit staat een mooie foto en duidelijk beschreven hoe moeilijk het is om het te maken, hoe lang het duurt, welke ingrediënten en zelfs de spullen die je nodig hebt staan vermeld. Tot dusver mooi maar niet echt bijzonder.

Wat wel bijzonder is dat in het boek naast heerlijke recepten, ik heb er al een paar uitgeprobeerd, ook allerlei kleine activiteiten staan die natuurlijk voedsel gerelateerd zijn. Alles wel in een bijna culinaire vorm zonder dat je er voor doorgestudeerd moet hebben. Dat heeft natuurlijk te maken met het beroep dat beide schrijfsters hebben: beiden houden ze zich bezig met foodstyling en werken in de designsector. De subtitel is ‘de kunst van het eten’ en die is terecht. Niet al te ingewikkelde gerechten en mooie eetsfeertjes die je als goedbedoelde amateur vrij gemakkelijk kunt maken. Dat is ook meteen mijn enige kritiek op de recepten in dit boek: ze zijn niet heel orgineel, ik heb ze in ongeveer deze receptuur allemaal wel al een keer voorbij zien komen.

Waarom dan toch kopen?
De combinaties en suggesties van wat te eten en niet zo gewone ingrediënten voor op gewoon een doordeweekse dag zijn echt leuk. Dus ook geschikt voor junior chefs of voor je onervaren man. Het eten wordt zeker gevarieerder, mooier en leuker met hun tips & tricks. We willen immers allemaal wel een beetje glamour, ook op een doordeweekse dag!

Wie zijn ze?
Jennifer Foster – designachtergrond, werkt als interieurachitect en als fooddesigner Studio Cookart (samen met Lianne).
Lianne Koster – design achtergrond (Artemis – styling in food, fashion en interieur), werkt als grafisch ontwerper en als fooddesigner Studio Cookart.

Je kunt ze volgen op Facebook (daar delen ze in hun berichten hun experimenten en waardoor ze worden geïnspireerd) en Instagram.

Nog meer lezen? Het Pindakaasboek komt er in februari aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *