Wij Nederlanders gaan dansend naar ons werk

Wij Nederlanders gaan ’s ochtends vrolijk in de file en komen fluitend terug. Tenminste: als je dat vergelijkt met andere landen. Zo blijkt uit onderzoek van de internationale recruiter Robert Half onder 25.000 werknemers in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Groot Brittannië en de USA.

Op de schaal van tevredenheid scoren Nederlanders 69,9 van de 100 en met een score van van 55,9 op de schaal van stress zijn we het meest relaxte volkje van alle hierboven genoemde naties.

Daarbij spelen de factoren correctheid, respect, waardering, inspraak en sociale relaties belangrijke rollen. Werknemers die zich correct en respectvol behandeld voelen, zijn 3x vaker gelukkig in hun carriere dan anderen.

86% van de werknemers die aangeven goede relaties te hebben binnen hun team zijn eveneens happy. Opvallend is voorts dat wij Nederlanders niet op zoek zijn naar vrienden op de werkplek. Nog niet eens de helft vindt dat belangrijk.

81% van de Nederlanders zegt tenslotte dat geluk op het werk een gedeelde verantwoordelijkheid is van werk-gever en -nemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *