Nederlandse Wintrade-delegatie op bezoek bij Theresa May

Een selecte groep MKB ondernemers is via Wintrade uitgenodigd bij Therea May voor een rondetafelgesprek. Het doel van deze bijeenkomst volgende week op Downingstreet 10 in Londen is na te gaan op welke wijze de overheid vrouwelijk ondernemerschap verder kan stimuleren.

Diversiteit en inclusie
Een zojuist gelanceerde website van de Britse overheid met als doel meer diversiteit en inclusie wil meer data verschaffen aan ondernemers om hun businessplannen ook op dit gebied beter te kunnen onderbouwen.

Economische impact
Verrassend bij deze cijfers is het feit dat vrouwelijke ondernemers in het Groot Brittannië gezamenlijk GBP 80 miljard omzet per jaar genereren en vrouwelijke ondernemers met een diverse achtergrond tussen de GBP 25 en GBP 32 miljard. Ondanks deze grote economische impact van vrouwelijke en etnische ondernemers, komen zij toch minder makkelijk aan financiering voor hun bedrijven.

Naar Brits voorbeeld
Met de lancering van deze website willen de Britten tot een gericht beleid te komen van meer genderbalans. Een goed voorbeeld, dat in Nederland mogelijk snel navolging zal krijgen. Volgens ons eigen CBS zijn er in Nederland zo’n 700.000 vrouwelijke ondernemers actief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *