‘De nieuwe Einstein’ is een vrouw van 23 jaar

Sabrina Pasterski is 14 als ze voor het eerst het beroemde MIT (Massachusetts Institute of Technology) binnenloopt. Ze heeft dan reeds haar eigen vliegtuig gebouwd, waar ze later in haar eentje ook daadwerkelijk mee zal opstijgen.

Professors Allen Haggerty en Earll Murman vertellen dat ze destijds paf stonden van wat ze allemaal kan. “Onze monden vielen open. Haar potentieel is immens.”

Inmiddels is ze 23 jaar en bezig haar studie Fysica aan de MIT met de hoogst mogelijke cijfers af te ronden. Daarna gaat ze aan Harvard promoveren. Sabrina, wiens bijnaam ‘de nieuwe Einstein’ is, verdiept zich in kwantummechanica, zwarte gaten en ruimtetijd.

Haar werk wordt onder meer geciteerd in een paper waaraan Stephen Hawking meeschreef. Ze heeft nu al de aandacht getrokken van NASA, de oprichter van Amazon en fabrikant Blue Origin. Wanneer ze maar wil, kan ze er aan de slag. Bij website OZI meldt ze dat ze zich altijd aangetrokken heeft gevoeld tot het bijna onmogelijke. “Jaren van de grens opzoeken van wat ik kon bereiken hebben me naar de natuurkunde gedreven.”

Op sociale media is ze echter niet te vinden. Vindt ze zonde van haar tijd. Sabrina heeft een handjevol goede vrienden, maar heeft nog nooit een relatie, alcohol of een sigaret gehad. “Ik blijf liever alert en hopelijk sta ik bekend om wat ik doe en niet om wat ik niet doe.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *