Nieuwe Oostenrijkse topvrouw ING is voorstander vrouwenquota

Naast Jan Peter Balkenende en Hans Wijers, krijgt ook topvrouw Margarete Haase een zetel in de raad van commissarissen van de ING-bank. Zo meldt het Financieel Dagblad. Toezichthouder ECB heeft het drietal al goedgekeurd, de benoeming hoeft alleen nog officieel gemaakt te worden, wanneer de aandeelhouders op 8 mei geen bezwaren vonden.

Met Haase haalt de bank een Oostenrijkse topmanager binnen. Zij is momenteel CFO van de beursgenoteerde machinefabrikant Deutz en werd in 2011 door de Financial Times Deutschland uitgeroepen tot manager van het jaar. De in 1953 geboren Haase volgde een studie bedrijfseconomie in Wenen en deed een executive programma aan de Harvard Business School Boston. Ze werkte 20 jaar bij motorenbedrijf Daimler-Benz.

Margareta Haase (53) steunt de plannen voor vrouwenquota bij grote Duitse beursgenoteerde bedrijven in Duitsland. Ook ondertekende ze in 2011 de zogeheten Verklaring van Berlijn, een initiatief dat politici en organisaties opzetten om economische gelijkheid bij vrouwen te bevorderen. “We lopen zover achter ten opzichte van andere landen, dat ik tot de conclusie ben gekomen dat we een big bang nodig hebben”, zei ze daarover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *