Nog minder vrouwen aan het hoofd van S&P 500-bedrijven

Helaas weer een vrouw minder aan het hoofd van een S&P500 bedrijf want Supervrouw Indra Nooyi vertrekt in oktober als bestuursvoorzitter bij PepsiCo. Ze heeft 12 jaar aan het hoofd gestaan en was de eerste bestuursvrouw in die functie en ook de eerste bestuursvoorzitter van buitenlandse afkomst bij PepsiCo. Ze wordt dan ook gezien als een van de machtigste vrouwen ter wereld volgens Forbes.

Haar vertrek zorgt meteen voor het opnieuw oplaaien van de discussie waarom er niet meer vrouwen aan het hoofd staan van deze S&P500 bedrijven.

Dankbaarheid
Nooyi schreef in 2017 een prachtige post op LinkedIn over haar professionele leven en de lessen die ze heeft geleerd. Een daarvan is dankbaarheid. “Je moet mensen niet alleen intellectueel raken maar ook in het hart om de beste talenten binnen te halen. Steve Reinemund (vroegere CEO PepsiCo) was daar heel goed in. Hij gaf handgeschreven briefjes aan werknemers om hen te bedanken voor hun inzet. Toen ik terug ging naar India gingen mensen naar mijn moeder om haar te feliciteren met zo’n succesvolle dochter of gaven haar complimenten over de opvoeding. Familie en vrienden zijn een niet te onderschatten factor in het succes van mensen. Toen ik terug kwam ben ik brieven gaan schrijven naar de ouders van senior management werknemers om hen te bedanken. De impact van die brieven is een van de meest memorabele momenten die ik ooit heb gehad.”

Vraag aan jou:
Welke niet voor de hand liggende actie heb jij ooit gedaan? En wat was het effect?
Ik lees het graag hieronder!

Bronnen: qz.com en rtlz.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *