Onderbroken worden door mannen? There’s an app for that!

Over vrouwen wordt vaak gezegd dat ze veel praten. Dat blijkt in professionele omstandigheden geenszins het geval en dan is er ook nog iets als ‘manterrupting’. Jawel: mannen die door vrouwen of over vrouwen heen gaan praten.

De app Woman Interrupted gebruikt de microfoon van de smartphone om na te gaan hoe vaak de gebruikster onderbroken wordt tijdens een gesprek. Door stemfrequenties wordt bijgehouden hoe vaak een vrouwenstem overschreeuwt wordt door een mannenstem. Bij het startersproces leert de app de stem van de gebruikster in kwestie kennen.

Woman Interrupted werd bedacht en ontwikkeld door het Braziliaanse reclamebureau BETC en vandaag op Internationale Vrouwendag op de markt gebracht. De makers kwamen op idee na het eerste presidentiële debat. Donald Trump liet zijn tegenstrever Hillary Clinton 51 x niet uitpraten terwijl zij hem slechts 17 x onderbrak. Met deze app wil het bedrijf ‘manterrupting’ doen stoppen.

BETC zegt dat als meer mensen de app gebruiken, ze alle data kunnen vergelijken en zo nagaan hoe vaak manterrupting wereldwijd voorkomt. Het aantal onderbrekingen weergeven is slechts de eerste stap, het bedrijf wil vooral het fenomeen ‘manterrupting’ bespreekbaar maken en dat vooral in de zakenwereld.

Woman Interrupted kun je downloaden voor Android en iOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *