Ook het terrorisme feminiseert helaas…….

Het kalifaat van IS brokkelt gelukkig af en verliest aan kapitaal en strijdmacht, maar de rol van vrouwen daarin wordt steeds groter. Europol bracht vorige maand een rapport uit met de nieuwe ontwikkelingen in het gebied van terrorisme en waarschuwt daarin voor de opkomst van vrouwelijke terroristen.

9 Nederlanders zijn inmiddels geblokkeerd en kunnen niet meer bij hun geld. Daarvan zijn er 6 vrouw. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft hen donderdag toegevoegd aan de nationale terrorismelijst.

Tot eind vorig jaar telde de lijst haast uitsluitend mannen. Vrouwen spelen volgens inlichtingendienst AIVD echter een belangrijke ondersteunende rol in Islamitische Staat in Syrië en Irak. Daarom worden ook hun tegoeden steeds vaker bevroren en hun pasjes geblokkeerd.

Op de lijst staan nu 3 organisaties en 121 personen. Van hen zijn er 28 vrouw. Het leeuwendeel is naar Syrië of Irak afgereisd om daar radicaalislamitische terreurorganisaties bij te staan.

Koenders vindt dat de jihadgangers moeten worden aangepakt omdat ze bijdragen aan het meedogenloze geweld in de regio en een potentieel gevaar zijn na terugkeer in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *