Penoza met Monic Hendrickx gaat 5e en laatste seizoen in

De serie PENOZA, ooit opgezet als een soort van ‘Gooische vrouwen in de misdaad’ houdt al jarenlang veel kijkers aan de buis gekluisterd. We hebben er lang op moeten wachten deze keer, maar zondag start dan het 5e en laatste deel van de hitserie met Monic Hendrickx in de hoofdrol als Carmen Walraven.

De actrice is met recht is trots. “Het is de kunst om die mensen van vlees en bloed te laten zijn en niet de cliché van de crimineel neer te zetten. Wat wel op de loer ligt, met die donkere kleding en al dat leer. We laten ook Carmens kwetsbare kant als moeder zien. Dat werkt. Zowel de tandarts als de stoere jongens bij de snackbar om de hoek vertellen me dat ze fan zijn.”

Hoe populair PENOZA is, bewees gisteravond. Via een livestream zou het eerste deel al een week eerder zijn te zien via de NPO-server. Daar waren zoveel belangstellende voor dat de website plat ging.

Vooral aan de kinderen, die gedurende de serie volwassen zijn geworden, zie je volgens het verstrijken van de tijd, vertelde ze gisteravond bij JINEK aan tafel. Boris, die in de eerste serie nog acteerde dat hij in zijn bed plaste, bracht haar nu met zijn auto naar huis. Dat is wel heel erg bijzonder.

Toen de serie uitkwam werd er gezegd: ‘on-Nederlands hard’. Volgens Monic werd er ook ‘on-Nederlands goed’ gezegd. Ze denkt die kwalificaties te maken hadden met de de snelheid van de montage. “Misschien was die nieuw en dat rauwe dat erbij hoort.”

Maar het is volgens Monic nu ook goed dat het klaar is. “Je moet immers altijd stoppen op je hoogtepunt.” Wel zou ze een film maken nog erg leuk vinden. En daar wordt inmiddels ook al aan gewerkt.

De 5e en laatste reeks van Penoza gaat op zondag 27 augustus van start. Het lijkt maffiabaas Carmen voor de wind te gaan. Maar als zich een nieuwe generatie Belgische drugsdealers aandient, moet zij alle zeilen bijzetten om haar business en vooral haar gezin te beschermen.

PENOZA wordt ook in België uitgezonden, op de zender Eén. Vlaamse kijkers konden het soms plat-Amsterdams dat wordt gesproken moeilijk verstaan. Sinds seizoen 2 wordt daarom ondertiteld. Daarbij: er zijn 5 remakes. Namelijk in de Verenigde Staten, Rusland en Slowakije, in Zweden is men al toe aan serie 3 en in Polen aan 2. Zo klinkt het over de grens:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *