Sage Femme: tegenpolen trekken elkaar aan

‘Sage Femme’ is een nieuwe Franse speelfilm met 2 klappers van namen, namelijk de Catherines Deneuve & Frot. Claire (Frot) is vroedvrouw en heeft haar leven gewijd aan anderen. Ze leidt een routineus leventje zonder man, zonder passie. Daar komt verandering door een voicemail van Béatrice Sobolevski (Deneuve).

Zij is de ex-minnares van haar vader, die de man 30 jaar geleden zonder opgaaf van redenen ineens verliet om spoorloos te verdwijnen. Of ze terug kan bellen. Ze wil haar minnaar en diens dochter graag nog een keer spreken.

Dat eerste is lastig, zoals Claire bij hun eerste ontmoeting droogjes opmerkt; de man pleegde kort na de breuk met Béatrice destijds zelfmoord en hij is verstrooid in de Seine. Ondanks dat het lijkt alsof de vrouwen niets meer bij elkaar te zoeken hebben, maken ze contact. In Claire’s leven gebeurt eindelijk iets doordat Béatrice een wild leven leidt als alcoholische kettingrokende gokster met een hersentumor.

‘Sage-femme’ (mét streepje) betekent vroedvrouw. Als de titel in beeld is, lost het liggende streepje tussen beide woorden langzaam op. Zo betekent ‘Sage femme’ plots: ‘doodsaaie vrouw’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *