Sara Kroos reageert origineel op homohuwelijks-verdriet Reformatorisch Dagblad

Niet dankzij, maar ondanks Angela Merkel is het homo-huwelijk in Duitsland sinds gisteren mogelijk. Het historische besluit maakt een einde aan een 25 jaar durend debat over ‘Die Ehe für Alle’ dat binnen de partij van Angela Merkel, de CDU/CSU, bijzonder gevoelig ligt.

Het blauwe papiertje, de stem voor, werd 393 x gebruikt in de bus gedaan, het rode tegenkaartje 226, waaronder die van ‘Frau Europa’ zelf. Slechts 4 parlementsleden onthielden zich van stemmen.

Kort na dit besluit van de Bondsdag deed minister van Milieu Barbara Hendricks (SPD) haar partner publiekelijk een huwelijksaanzoek. Hendricks was eind 2013 in een interview terloops uit de kast gekomen en zei dat ze oudejaarsavond zou vieren met haar levenspartner. Begin 2016 had ze gezegd dat ze haar vrouwelijke partner, die ook in het bezit is van de Franse nationaliteit, al 20 jaar kent. Haar besluit uit de kast te komen nam ze met de hoop dat dit zal helpen lesbische vrouwen zelfbewuster te maken.

In Nederland ontstond door dit nieuws een klein relletje. Het Reformatorisch Dagblad plaatste een artikel en een tweet, met daarin de mededeling verdrietig te zijn dat het huwelijk tussen 2 mensen van het zelfde geslacht nu ook kan bij de oosterburen, die dat nog zo lang tegen hielden. De krant hoopt vooral dat Duitsland de ‘weigerambtenaar’ nog ruimte blijft bieden.

Op Twitter wordt verontwaardigd gereageerd op het commentaar van het RD. Cabaretiere Sara Kroos wenst de redactie in haar tweet ‘heel veel sterkte’ met hun verdriet. ‘Mijn vrouw en ik leven enorm met jullie mee.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *