Op naar Bevrijdingsdag: de oorlog van Sonja Barend

Sonja Barend (1940) was tot 2006 televisiepresentatrice, die ook wel de Koningin van de Talkshow werd genoemd. Ze was meer dan 40 jaar op de televisie te zien. Beroemd werd haar slotzin na ieder praatprogramma: ‘Voor straks lekker slapen en morgen gezond weer op.’ Ze doorgrondde in haar programma’s de groten der aarde. Maar haar eigen familie bleef tot haar grote verdriet altijd een raadsel.

‘Je ziet mij nooit meer terug’ is de naam van een memoires-bundel van TV-coryfee Sonja Barend. De nu 76-jarige ‘Nederlandse koningin van de talkshow’ heeft haar levensverhaal opgetekend. Te lezen is dat Barend naar antwoorden zoekt op haar eigen vragen die haar sinds haar kindertijd achtervolgen. Het gaat onder meer over het lot van haar ouders in oorlogstijd. “In deze indringende memoires probeert Sonja Barend inzicht te geven in hetgeen haar gedurende haar hele loopbaan heeft bewogen en de richting in haar televisiewerk heeft bepaald”, aldus De Bezige Bij.

Sonja Barend was ruim 40 jaar op televisie te zien. In 2006 stopte ze. Sinds 2009 wordt er jaarlijks een ‘Sonja Barend Award’ uitgereikt voor degene die in de voorliggende 12 maanden het beste TV-interview maakte. Bij DWDD aan tafel en legt ze o.a. de titel van haar boek uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *