Superactie: win het De tuin als lusthof & slagveld boek

Ik heb af en toe zitten schateren van de lach bij het lezen van dit tuinboek. En dat had ik niet verwacht. Iedere vrouw die graag tijdschriften als ‘Zo zit dat’, ‘Kijk’ of ‘Quest’ leest vind dit boek een genot om te lezen! De vlotte manier van schrijven, de prachtige lay-outs, de interessante informatie en de vlijmscherpe (zelf)kritiek van de twee schrijfsters maakten dit boek een van de leukste boeken die ik heb gelezen de afgelopen tijd. Een echte aanrader dus!

Waar gaat het over?
Tuinieren roept allerlei vragen op. In tuinboeken lees je wel wat je moet doen om je planten tevreden te houden maar niet waarom het zo moet. Daar nemen Gerda Bosman en Corlijn de Groot geen genoegen mee. Met hulp van wetenschappers en door zelf experimenten uit te voeren beantwoorden ze allerlei vragen. Na het lezen van dit boek zul je nooit meer met dezelfde ogen naar je tuin kijken. Je zult ontdekken dat het geen lieflijk paradijs is. Het is een slagveld waar planten en dieren elkaar bestrijden, maar waar soms ook onverwachte bondgenootschappen ontstaan.

Schrijfsters
Gerda en Corlijn laten zien wat tuinieren in werkelijkheid is: het hacken van de natuur. Hun territorium is daar waar de natuur haar gang gaat en de mens haar meent te moeten manipuleren: de tuin, de akker, de vensterbank, de koelkast, het park en de hortus. Ze schrijven over het seksleven van de slak, tellende appelbomen, vleesetende planten en de wonderbaarlijke wederopstanding van supermarktsla. Samen bestieren Corlijn en Gerda De Groene Vinger, het digitale platform dat zich ook richt op mensen met slechts 1 groene vinger. Voor het wetenschapskatern van de Volkskrant schreven ze de rubriek ‘De tuin als laboratorium’.

Gerda Bosman is wetenschapsjournalist bij de NTR. Van haar volkstuin probeert ze een bostuin te maken met enkel eetbare planten. Dat is een uitdaging. Want welke planten moet je te vriend houden en welke niet als je de opbrengst hoog en de inspanning zo klein mogelijk wilt houden?

Corlijn de Groot werkt als wetenschapsjournalist, onder andere voor de publieke omroep. In haar vrije tijd is ze vaak in haar achtertuin te vinden waar ze het planten bij voorkeur zelf met elkaar laat uitvechten. Corlijn noemt dat darwinistisch tuinieren.

Je kunt Gerda volgen op Twitter  Je kunt Corlijn volgen op Twitter  Facebook

Win dit boek
Wij geven iedere week boeken weg en van dit boek zelfs 3 exemplaren!
Geef hieronder voor 20 juni antwoord op de volgende vraag:

Welk dier of welke plant zie jij graag in jouw tuin?

Als je gewonnen hebt, sturen wij je een mail. En dan heb je het boek nog voor de zomervakantie in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *