Topvrouwen.nl gaat internationaal

Er is samenwerking nodig om meer vrouwen op topposities te krijgen in het bedrijfsleven. Minister Ploumen tekende gisteren, in aanwezigheid van de koning een eerste samenwerkingsovereenkomst met Italië, op de jaarbijeenkomst van Topvrouwen.nl.

Vorige week werd uit de laatste cijfers duidelijk dat het aantal vrouwen in het bestuur van beursgenoteerde bedrijven in Nederland het afgelopen jaar niet is toegenomen, maar zelfs is afgenomen tot 6,2%. In de raden van commissarissen is dat 24,6%. Kabinet en werkgevers streven naar 30%.

Om die reden is Topvrouwen Boardroom Empowerment in het leven geroepen. Zij hebben inmiddels een database opgebouwd met hooggekwalificeerde vrouwen. De smoes dat zij niet te vinden zijn is daarmee van de baan. Het is de bedoeling dat dit navolging krijgt in andere Europese landen.

Maar voorzitter Marry de Gaay Fortman vindt dat we behoorlijk achterlopen. “Het gaat veel te langzaam. Daardoor oogt Nederland in het buitenland heel conservatief. Als het aantal benoemingen niet fundamenteel omhoog gaan is er een vorm van dwang nodig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *