Vrouwen beheren de potjes, maar niet het grote geld

‘De hypotheek? Die laat ik aan mijn man over.’ Het is een zin die anno nu nog door veel vrouwen wordt uitgesproken als het gaat over de administratie. Vrouwen beheren in veel gezinnen wel de geldpotjes. Het vakantiepotje, het potje voor als de wasmachine stuk gaat en zelfs een potje onvoorziene uitgaven. Maar als het van relatief kleine uitgaven naar groter geld gaat neemt de man het vaak over. Hij claimt het regelen van de hypotheek, de pensioenopbouw en de beleggingen.

Jammer dat vrouwen juist die zaken uit handen geven. Ze zijn namelijk veel geschikter om met geld om te gaan. Al is het maar omdat testosteron geen rol speelt bij hun beslissingen. Financieel specialist Judith Sanders schreef daarom met journalist Saskia Smith het boek ‘Zal ík het anders doen. Waarom vrouwen beter zijn met geld?’. Over vrouwen die meer dan voldoende talent hebben om zich op het onderwerp ‘financiën’ te storten, maar dit op alle niveaus te vaak overlaten aan mannen. Met het broodnodige duwtje in de rug en de nodige tips om het zelf te gaan doen.

Judith Sanders (1972) staat al ruim 20 jaar haar mannetje in de financiële mannenwereld. Ze werkt bij Velthuyse Mulder Vermogensbeheer, waar het grootste deel van haar klanten man is. Judith heeft zich ten doel gesteld om vrouwen financieel bewust te maken en geeft onder meer workshops in beleggen.

In De Telegraaf van vandaag vertelt ze o.a. over de bitcoin. “Het is wat dat betreft een lastige combinatie; vrouwen en de crypto. Of misschien is ‘interessant’ een beter woord. Ze worstelen ermee, maar zijn wel erg geïnteresseerd. Ik krijg er veel vragen over. Omdat vrouwen dus wat minder op hun eigen kennis vertrouwen, gaan ze makkelijker en sneller bij anderen te rade. Vrouwen gaan vaak heel weloverwogen te werk. Ze denken goed na over hoeveel geld ze kunnen missen, hoelang en welk doel ze met de beleggingen willen bereiken. Dat is natuurlijk heel belangrijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *