Vrouwen krijgen voor academische functies zwaardere sollicitaiegesprekken

Bij sollicitaties anno 2017 wordt vrouwen het vuur nog steeds nader aan de schenen gelegd dan mannen. Ze worden vaker onderbroken en krijgen meer en stevigere vragen, ook al hebben ze exact dezelfde competenties.

Dat schrijft RTL Nieuws op basis van onderzoek van sollicitatiegesprekken op 2 grote Amerikaanse universiteiten. De wetenschappers namen 119 sollicitaties op bij de University of California en de University of Southern California en keken die terug. Het resultaat publiceerden ze in het wetenschappelijke tijdschrift Social Sciences.

Terwijl mannen gemiddeld 14 vragen gesteld krijgen als het om een baan gaat, krijgen vrouwen er gemiddeld 17. Bovendien werden vrouwen vaker in hun antwoorden onderbroken, waardoor ze uiteindelijk minder tijd overhouden om hun punt te maken.

Dit zou verklaren waarom er veel meer mannen dan vrouwen in academische functies zitten. “Vrouwen met een indrukwekkend cv worden stevig uitgedaagd, soms zelfs buitensporig, en daardoor hebben ze minder tijd om een samenhangend en overtuigend gesprek te voeren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *