Vrouwen-rallyteam ‘Les Gazelles’ van start in Morocco Desert Challenge

Het onna-onna rallyteam heeft ervoor gezorgd dat aan één van de grootste rally’s ter wereld, de Morocco Desert Challenge, dit jaar een vrouwenklassement is toegevoegd. Vorig jaar deed dit eerste en nog steeds enige volledige vrouwenteam ooit in de wereld mee aan deze zware rally en dat zorgde voor veel opschudding. De mannelijke deelnemers waren onder de indruk van de prestatie van hun vrouwelijke collega’s. Niet alleen de piloot en de navigator, ook de monteurs en het teammanagement zijn vrouw. ‘Les Gazelles’ zijn vandaag van start gegaan.

De Morocco Desert Challenge, voorheen de Libya Rally, is na de Dakar Rally één van de zwaarste rally’s ter wereld. De komende week gaat het team met haar 4WD ruim 2600 kilometer rijden door stuivende en hete woestijnlandschappen. Opnieuw zal de rally garant staan voor een prachtige cross-country met iedere dag een grote variatie aan landschappen.

Deelnemers racen over stranden en steenwoestijnen, door bergen en de majestueuze zandduinen van de Marokkaanse Sahara. In 2016 deden de vrouwen het al super goed, en finishten ze bij de beste 25% van het deelnemersveld. Dit jaar gaan ze voor een nog hogere plaats en nemen ze het onder meer op tegen een ander (Frans) team dat deels uit vrouwen bestaat.

Teamcaptain Sascha Bloemhoff: “Veel mensen denken dat dit een typische mannenaangelegenheid is. Ons doel is om grenzen te verleggen en onzekerheden te overwinnen. Woeste onvoorspelbare woestijnlandschappen, vastzitten in zandduinen of een lekke band weerhouden ons er niet van om dit jaar weer mee te rijden. Wij zien dit als een uitdaging en we hopen dat we hiermee andere vrouwen inspireren. Niet perse om deze rally te gaan rijden, maar wel om groter te dromen en hun hart te volgen.”

Dat is ook precies de reden waarom onna-onna de vrouwenploeg al sinds vorig jaar sponsort. “Als verzekeraar speciaal voor vrouwen willen we vrouwen in hun kracht zetten. We moedigen vrouwen aan om hun kwaliteiten optimaal in te zetten en helpen hen bij hun financiële zelfstandigheid. De verbondenheid die we ervaren met de missie van dit rallyteam in combinatie met onze ambities, hebben ons vorig jaar overtuigd om samen te werken met dit unieke vrouwenteam”, aldus Managing Director Geneviève Meerburg, waar je hier nader mee kennismaakt.

Het onna-onna rallyteam Les Gazelles is het eerste en enige all-female rallyteam ter wereld en heeft de ambitie om als eerste volledige vrouwenteam de Dakar Rally uit te rijden. Het team bestaat uit: een piloot (Sascha), navigator (Saskia), team- en communicatiemanager (Gerlanda) en 2 monteurs (Inge & Helene). De dames doen mee aan de rally in de categorie 4X4Auto/SSV/Buggy. Sascha en Saskia zullen met z’n tweeën in een geprepareerde Toyota Landcruiser HDJ80 door de woestijn manoeuvreren.

De rally is te zien op RTL7 en dagelijks te volgen via de Facebook pagina’s van Les Gazelles en onna-onna. Op onna-onna.nl en lesgazelles.nl vindt u achtergrondinformatie over de teamleden en hun voorbereidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *