Vrouwenrechten anno nu: expositie van Amnesty

Het is 100 jaar geleden dat onze strijdbare voormoeders kiesrecht voor zichzelf opeisten. Er is sindsdien veel verbeterd, maar de rechten van vrouwen worden in grote delen van de wereld nog steeds ernstig geschonden. In samenwerking met TU Delft Studium Generale en het Haags gemeentearchief reist Amnesty International Nederland door met een tentoonstelling over de rechten van vrouwen anno nu.

Het verkent de huidige positie van vrouwen in de wereld. Door middel van projecten, waarvoor Amnesty International actie voert, worden verhalen van vrouwen uit landen als China, Iran, Mexico of Ierland verteld, die strijden voor het recht op informatie, onderwijs, vrijheid en het recht op zelfbeschikking.

De tentoonstelling stelt ook vragen bij de situatie in de westerse wereld. Bijvoorbeeld of de gelijke rechten van vrouwen in deze cultuur wel zo goed verzekerd zijn als mensen geneigd zijn te denken.

Van Nijmegen verhuisde de expo deze week naar Horst aan de Maas, waar die zal blijven staan tot 8 mei. Daarna gaat de karavaan weer verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *