Wie wordt de Zakenvrouw van 2017?

Morgenavond geeft Vivienne van Eijkelenborg het stokje door. De topvrouw van Difrax, beroemd om haar babyproducten was Zakenvrouw van 2016. Op 20 maart 2017 wordt de 36e Prix Veuve Clicquot uitgereikt in Grand Hotel Huis ter Duin voor de titel Zakenvrouw van het Jaar 2017.

Afgelopen jaar merkte Vivienne van Eijkelenborg hoe belangrijk het is iets anders te doen dan louter gericht te zijn op het reilen en zeilen van het eigen bedrijf. “Ondernemers investeren te weinig in zichzelf. Ze sturen hun werknemers naar een cursus, maar vinden het voor zichzelf te duur”, vertelt ze aan het Financieele Dagblad. “Bij een groot bedrijf zou ik ieder jaar een of andere opleiding mogen volgen. Ik heb besloten mijn tijdverdeling niet te veranderen. Bovendien lopen veel van de verplichtingen nog door die ik als zakenvrouw van het jaar ben aangegaan.”

Een deel van de vrijgekomen tijd wil Vivienne besteden aan het Fonds ‘Gezond Geboren’, dat geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek naar babysterfte. Komende zomer gaat ze twee weken als vrijwilligster werken in een vluchtelingenkamp op Lesbos.

Het evenement van morgen wordt gesponsord door Veuve Clicquot in de nagedachtenis aan Nicole Barbe Ponsardin die op haar 28e de champagnebusiness van haar man overnam toen hij overleed. Ze maakte er een daverend succes van. Veuve Clicquot is nu het op één na grootste champagnemerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *