#Workmode: werkplekken voor girlbosses

Emilie Sobels is mede-oprichtster van Fashiolista en startte vorig jaar een nieuwe onderneming: Hashtag Workmode. Daarmee biedt ze werkplekken aan in Amsterdam voor online influencers. 2x per maand geeft ze haar cliënten carrière-advies.

Het concept slaat aan: sinds afgelopen zomer is er ook een kantoor in Rotterdam. In totaal heeft Sobels 80 huurders, in Rotterdam is er nog ruimte voor 20 nieuwe mensen. Vrouwen welteverstaan. Het collectief is een eclectisch gezelschap van bloggers, grafisch ontwerpers, marketingspecialisten en fotografen.

‘Girlbosses’ noemt ze hen. Dit zijn gisse, jonge vrouwen van nu die weten wat ze willen en hun dromen en ambities najagen. Ze knokken voor hun carrière, staan stil bij successen en realiseren zich dat tegenslagen er ook bij horen.

Er is een behoefte onder vrouwen om onder elkaar te kunnen zijn, vertelt Sobels in het NRC. Omdat ze kampen met dezelfde dilemma’s, bijvoorbeeld: hoe combineer ik werk met kinderen? Hoe regel ik zwangerschapsverlof? Dat is hier beter bespreekbaar. “Als wij samen lunchen gaat het echt niet alleen maar over nagellak of nieuwe ontharingsmethodes. Maar het is ook geen schande als je er wél over begint.”

Bovendien gelooft ze in de dynamiek die ontstaat wanneer je een groep vrouwen bij elkaar zet. “Je hoort vaak dat vrouwen gemener zijn dan mannen, of dat zo’n samenwerkingsverband leidt tot cat fights . Ik deel die mening niet. Vrouwen kunnen onderling juist heel goed samenwerken, en ze versterken elkaar. Pas als je er mannen bij zet, ontstaat er competitiedrang.”

#Workmode: In Amsterdam op 2 plekken in de binnenstad en dus ook in hartje Rotterdam.

#WORKMODE from Mr.Frank on Vimeo.

Reacties (1)

  1. […] en het opzetten van eigen bedrijven”, aldus de Nederlandse Emilie Sobels bij de NOS, founder van  #Workmode. “Al die succesvolle vrouwen vormen samen deze nieuwe beweging, dus girlbosses die elkaar […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *