100 duurzaamste jonge ondernemers – Supervrouwen

40 vrouwen in de lijst van 100 duurzaamste jonge koplopers van Nederland die 22 april werd bekendgemaakt. Daar licht ik daar graag een paar uit, te beginnen met Josine Castelein van Yunit Studio.

Wat zijn de DJ100?
DJ100 staat voor Duurzame Jonge 100. Elk jaar kiest een jury de honderd meest inspirerende jonge en duurzame koplopers van Nederland. Het is een diverse groep van zowel jonge ondernemers, young professionals als studenten, die een positieve impact hebben. Ieder jaar worden de duurzaamste jonge koplopers in een lijst gepresenteerd, als inspiratie voor de jonge generatie. De DJ100 biedt naast een plekje in de lijst ook een actief netwerk met een kickstart aan mogelijkheden om de jonge mensen en hun initiatieven te verbinden, te versnellen en op te schalen om nog meer impact te genereren.

De DJ100 is een statement! Er is te weinig aandacht voor jonge mensen en hun initiatieven die nu al het verschil maken en een positieve impact hebben op een duurzame wereld. Zij zijn de toekomst! De DJ100 biedt een podium én ondersteunt actief met een netwerk om hun initiatief te verbinden, te versnellen en op te schalen.
Bij de selectie worden onderstaande criteria aangehouden:

  • Impact: hoe draag jij met jouw initiatief significant bij aan een duurzamere wereld?
  • Innovatie: hoe vernieuwend is jouw initiatief, wat maakt het uniek?
  • Visie: ben jij met jouw initiatief toekomstproof? Draagt het bij aan de duurzaamheidsvraagstukken van de toekomst?
  • Inspiratie: ben jij met jouw initiatief een bron van inspiratie voor anderen?

Bron: www.dj100.nl

Yunit Studio
Waar andere merken uitzoomen om verschillen tussen mensen te zien, zoomt Yunit in om overeenkomsten te zien. Een prachtige gedachte van ontwerpster Josine Castelein.

“We hebben allemaal gevoelens, gedachten en een kloppend hart. Onze collectie laat zien dat we in essentie allemaal hetzelfde zijn. Bij Yunit wordt iedereen inbegrepen en niemand buiten gesloten.”

De t-shirt collectie van Yunit is universeel, dus één model is passend voor elk persoon. De t-shirts van Yunit brengen iedereen naar een gelijk niveau. Dit komen samen in een slow fashion collectie, wat inhoudt dat ze een basiscollectie hebben die zich op organische wijze uitbreidt. De collectie wordt met zorg en aandacht gemaakt op een zo duurzaam mogelijke manier.

Yunit selecteert de stoffen met veel zorg. De stoffen zijn speciaal behandeld tijdens het proces. Hierdoor voelt de stof zacht op de huid en complimenteert het lichaam. De t-shirts zijn zoveel mogelijk gemaakt van biologisch katoen en de productie vindt plaats in fabrieken in China en Turkije die zich houden aan wet- en regelgeving op het gebied van leefbare lonen en milieu.

Graag een kijkje nemen bij Yunit? Dat kan hier.

Moet je lezen

Gerelateerde blogs