13-jarige Leuvense draait alle andere DJ's eruit – Supervrouwen

Ruim 1000 DJ’s draaide ze eruit: de 13 jarige Amber Broos won gisteren, samen met collega-dj Partycapture en het duo Double Dazzl, een wedstrijd die werd uitgeschreven door top-dj Robert Abigail en zal een jaar lang persoonlijk door hem worden begeleid.

“Amber is een uitzonderlijk talent”, aldus de Nederlander van de ‘Mojito Song’.”Ik ga natuurlijk eerst nog aan haar skills werken, maar het zou zomaar kunnen dat ze tijdens mijn sets deze zomer ook zelf al even achter de draaitafels komt”, aldus de winnares vandaag in Het Laatste Nieuws.

Amber staat al te popelen. “Ik was heel verrast toen ik het hoorde, maar nu kan ik amper wachten om samen iets te doen. Ik ben altijd al bezeten geweest van muziek en sinds een dik jaar heb ik me ‘vollenbak’ op het dj’en gegooid. Dat verliep niet altijd vlot, maar ik heb geleerd dat je niet mag opgeven. Dat ik nu onder de vleugels mag bij zo’n grote naam, is absoluut super.”

’13 amps’ oefent een paar uur per week. Onder toeziend oog van haar vader, die zelf ook dj is. “Dat er bij ons thuis zoveel materiaal beschikbaar is, is handig”, zegt Amber. “Ik moet mijn spaarcenten ook niet aan muziek besteden omdat alles als ‘familie-aankoop’ gebeurt. Sinds kort ben ik ook gestart met eigen composities. Ik hoop vooral dat ik snel een nummer mag maken met Robert en ervaring kan opdoen. De dj-wereld is een mannenwereld, en mensen kijken soms vreemd op als ik vertel wat ik doe. Maar ik vind dat iedereen een kans verdient om zijn of haar droom waar te maken. En deze kans ga ik absoluut grijpen.”

Moet je lezen

Gerelateerde blogs