4 unieke tips voor je nieuwe zorgverzekering

Het is aan het einde van het kalenderjaar een terugkerend fenomeen: het vergelijken van de zorgverzekeringen. Ook voor het komende jaar zijn er meer forse prijsstijgingen waarneembaar. Dit maakt het des te belangrijker om de juiste zorgverzekering uit te kiezen.

In veel gevallen is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt immers met veel factoren te maken, niet alles is je wellicht duidelijk en de verschillen zijn behoorlijk groot. Het is daarom belangrijk om echt even tijd uit te trekken voor het vergelijken van de zorgverzekeringen. Daarvoor komen onderstaande tips goed van pas.

Tip 1: neem je gehele gezin in je vergelijking mee

Deze tip is van belang voor alle vrouwen die moeder zijn. Je kunt namelijk je gezinsleden meeverzekeren op jouw polis. Sterker nog: je bent als ouder verplicht om een zorgverzekering af te sluiten voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Je kunt je kinderen op jouw zorgpolis of die van je partner bijschrijven.

De zorgverzekering voor kinderen tot 18 jaar is volledig gratis. De voorwaarden en de dekking zijn echter niet altijd hetzelfde. Dit heeft met het volgende te maken: een kind krijgt altijd dezelfde verzekering als de ouder. Heb je bijvoorbeeld veel zorg nodig en je partner niet? Dan heb je waarschijnlijk zelf een uitgebreide zorgverzekering en je partner niet. Zet in dat geval je kinderen op jouw zorgpolis. Je kinderen hebben in dat geval dezelfde, uitgebreide verzekering als jij hebt.

Tip 2: neem andere verzekeringen in je vergelijking mee

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Ook enkele andere verzekeringen zijn verplicht, zoals een auto- en woonverzekering. Je kunt eens kijken of je deze verzekeringen bij één maatschappij onder kunt brengen. In dat geval geniet je mogelijk van een extra korting op het gehele pakket.

Biedt elke verzekeringsmaatschappij dit aan? Nee, dat is niet het geval. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden namelijk alleen maar zorgverzekeringen aan. Het kan in ieder geval geen kwaad om dit eens goed te bekijken.

Tip 3: let goed op bijkomende kortingen

Bij het vergelijken van zorgverzekeringen let je vaak op dezelfde soort zaken: de premie, de dekking en de aanvullende verzekeringen. Waar je ook naar zou moeten kijken, is naar bijkomende kortingen. Dit is iets waar meer en meer verzekeringsmaatschappijen zich mee bezig houden.

Wist je bijvoorbeeld dat je een korting op sportschool via zorgverzekering kunt krijgen? Dit levert je dus eigenlijk alleen maar geld op. Erg interessant dus om eens goed naar te kijken.

Tip 4: richt je ook op je mentale gezondheid

Veel mensen die zorgverzekeringen vergelijken, kijken naar de fysio behandelingen. Logisch ook. Als je lichamelijke klachten hebt, wil je gewoon naar de fysio toe kunnen.

Wat echter vaak vergeten wordt, is de kans op mentale klachten. Opvallend, aangezien meer mensen met mentale klachten te maken krijgen. Let daarom goed bij je nieuwe zorgverzekering op wat de dekking qua mentale gezondheid is. Ga hierbij ook goed na wat je precies vergoed krijgt en wat je zelf moet betalen.

Moet je lezen

Gerelateerde blogs