De beste koffiemerken ter wereld

Er zijn zoveel koffiemerken, dat het moeilijk is om ze allemaal bij te houden. Maar als je op zoek bent naar de beste koffiemerken ter wereld, zoek dan niet verder. Deze blogpost behandelt vijf van de populairste en meest geliefde koffiemerken – Jacobs, Hausbrandt, Douwe Egberts, Lavazza en Illy – en waarom zij zich onderscheiden van de rest.

Jacobs

Jacobs is een van de oudste en meest iconische koffiemerken van Europa. Jacobs werd opgericht in 1895 in Duitsland en heeft een lange geschiedenis van het produceren van kwaliteitskoffie waarvan generaties hebben genoten. Ze bieden een verscheidenheid aan melanges uit de hele wereld, waaronder Colombia, Ethiopië en Guatemala, evenals hun kenmerkende melange Moccamaster. Jacobs staat bekend om zijn zachte smaak en volle body, waardoor hij perfect is voor liefhebbers van een klassiek kopje koffie.

Hausbrandt

Hausbrandt is een Italiaans merk dat in 1892 werd opgericht. Ze zijn gespecialiseerd in eersteklas Arabica koffie uit de hele wereld, met speciale aandacht voor Zuid-Amerikaanse landen als Brazilië en Nicaragua. Hun signature blend Trieste wordt gekenmerkt door aroma's van pure chocolade, hazelnoot en amandelen met een vleugje karamelzoetheid en een kruidige nasmaak. Als je op zoek bent naar iets bijzonders, probeer Hausbrandt dan eens!

Douwe Egberts

Douwe Egberts is een ander historisch Europees merk dat al bestaat sinds 1753, toen het werd opgericht door Egbert Douwes in Amsterdam. Ze staan bekend om hun rijke melange van Braziliaanse Arabica bonen die hun koffies een robuuste maar zachte smaak geven zonder enige bitterheid of zuurheid. Hun koffies zijn overal in Europa te vinden, maar ze verzenden ook naar andere delen van de wereld, waaronder Noord-Amerika, als je ze wilt uitproberen!

Lavazza

Lavazza is het grootste koffiemerk van Italië, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1895, toen Luigi Lavazza zijn eerste winkel opende in Turijn waar hij lokaal gebrande koffiebonen verkocht. Tegenwoordig bieden ze een ruime keuze aan koffie, van lichte melanges tot donkere brandingen, afkomstig uit alle hoeken van de wereld, zoals Colombia, Ethiopië en Indonesië, met elke slok een onmiskenbaar Italiaans smaakprofiel. Of je nu de voorkeur geeft aan espresso of druppelkoffie, bij Lavazza is er voor elk wat wils!

Illy

Last but not least hebben we Illy, een ander Italiaans merk dat al bestaat sinds 1933, toen Francesco Illy zijn beroemde illy melange creëerde door negen verschillende soorten Arabica bonen uit Midden-Amerika en Brazilië met elkaar te mengen voor een ongeëvenaarde smaakervaring als geen ander. Vandaag de dag gebruiken ze nog steeds uitsluitend 100% Arabica bonen die volgens strikte normen worden gebrand om consistentie te garanderen bij elk kopje dat je lippen passeert! Ben jij opzoek naar koffie van Illy of een van de andere topmerken? Neem dan eens een kijkje op www.koffiehenk.nl

Moet je lezen

Gerelateerde blogs